
LINSEGRYTEN INDISK DAAL

SLIK GJØR DU: Finn frem alle ingrediensene. Kok opp 5 dl vann, tilsett buljongterningen og la kjelen stå på svak varme til terningen har løst seg opp. Finhakk rødløk og hvitløk, skrell søtpoteten og skjær i terninger (ca 2×2 cm), og del blomkålen i små buketter. Varm opp en stor gryte på middels sterk varme, og ha oppi flytende margarin. Stek rødløken til den blir blank og myk. Tilsett finhakket hvitløk, garam masala, spisskummen, gurkemeie og chiliflak. La krydderne varmes 1 minutt mens du rører. Tilsett søtpotet, linser og grønnsakbuljong og la alt koke i ca 10 minutter. Deretter legger du blomkålbukettene og hermetiske tomater i gryta. Rør om og kok videre i 8–10 minutter, til blomkålen så vidt er mør. Smak til med salt og sitronsaft.
TIPS: Pass på at hvitløken ikke blir svidd, da smaker den bittert. Server gjerne ferske naanbrød til gryten. Yoghurt naturell eller raita smaker også godt til. Husk å rydde etter deg!
