LINSEGRYTEN INDISK DAAL

Røde linser er en fantastisk råvare som vi gjerne kan spise mer av. Med mye protein og fiber metter de godt og lenge. De brukes ofte i vegetariske retter, som indisk daal. Dette er en gryte med masse smak! Sødmen fra søtpoteten og den
milde blomkålen gir fin balanse til den spennende krydderblandingen.

 

SLIK GJØR DU: Finn frem alle ingrediensene. Kok opp 5 dl vann, tilsett buljongterningen og la kjelen stå på svak varme til terningen har løst seg opp. Finhakk rødløk og hvitløk, skrell søtpoteten og skjær i terninger (ca 2×2 cm), og del blomkålen i små buketter. Varm opp en stor gryte på middels sterk varme, og ha oppi flytende margarin. Stek rødløken til den blir blank og myk. Tilsett finhakket hvitløk, garam masala, spisskummen, gurkemeie og chiliflak. La krydderne varmes 1 minutt mens du rører. Tilsett søtpotet, linser og grønnsakbuljong og la alt koke i ca 10 minutter. Deretter legger du blomkålbukettene og hermetiske tomater i gryta. Rør om og kok videre i 8–10 minutter, til blomkålen så vidt er mør. Smak til med salt og sitronsaft.

TIPS: Pass på at hvitløken ikke blir svidd, da smaker den bittert. Server gjerne ferske naanbrød til gryten. Yoghurt naturell eller raita smaker også godt til. Husk å rydde etter deg!

Ønsker du å motta inspirasjon til aktiviteter i mat- og helse rett i innboksen din? Meld deg på nyhetsbrevet fra FeteFakta!