FISKEPINNER MED OVNSBAKTE POTETER

Alle har fiskepinner til middag en gang iblant. Men hjemmelagde er det ikke så ofte blir servert! Å lage selv er enklere og går fortere enn du tror!

 

SLIK GJØR DU: Start med potetene. Sørg for at stekeovnen er tom, og sett den på 200°C (over og- undervarme). Vask og del potetene, først på langs og deretter på skrå, slik at det blir små båter. Legg dem i en bolle med en blanding av olje, salt og pepper og bland godt. Legg potetbåtene over på et stekebrett med bakepapir og stek til potetene har fått en fin gyldenbrun farge (Ca 30 min). Tørk av fiskefileten og skjærer den i 10 cm lange «pinner». Finn fram 3 skåler. Ha hvetemel, salt og pepper i den første, pisket egg i den andre, og griljermel i den tredje. Vend fiskebitene først i melblandingen, deretter i egget, og til slutt i griljermelet. Legg fiskepinnene på en tallerken mens du varmer opp flytende Melange i en stekepanne. Stek pinnene i 2-3 minutter på hver side, avhengig av tykkelse. Legg de ferdigstekte pinnene på en tallerken med litt kjøkkenpapir, slik at papiret trekker til seg overflødig fett.

TIPS: En frisk gulrotsalat smaker veldig godt til: Skrell og riv 4 gulrøtter på rivjern, og bland inn saften fra en appelsin. Husk å rydde etter deg!

Ønsker du å motta inspirasjon til aktiviteter i mat- og helse rett i innboksen din? Meld deg på nyhetsbrevet fra FeteFakta!