FALAFEL

Middagen er som aller best når den deles med familie eller venner! Falafel er en lettlaget og smaksrik vegetarrett, som du kan overraske noen med til et hyggelig måltid.

SLIK GJØR DU: Hell vannet av kikertene, grovhakk løken og rens hvitløksfeddene. Ha alle ingredienser (foruten Melange) i en kjøkkenmaskin og mos til du har en fin masse. Form små boller (ca. 16 stk.). Varm en stekepanne på middels sterk temperatur, ha i flytende Melange og stek falaflene til de er gylne på alle sider. Bland inn litt presset hvitløk, sennep og sitronsaft.

TIPS! Server falaflene i nanbrød eller tortilla med salat, cherrytomater og yoghurtdressing. 

For glutenfri falafel, kan du erstatte hvetemelet med kikertmel eller glutenfri lys melblanding. Husk å rydde etter deg!

 

Ønsker du å motta inspirasjon til aktiviteter i mat- og helse rett i innboksen din? Meld deg på nyhetsbrevet fra FeteFakta!