SMOOTHIE-
BOWL

Frokost gir kroppen en kickstart på dagen. Dagens første måltid burde gi mye energi for å komme i gang med dagens gjøremål. Et godt alternativ til brødskiva er smoothiebowl. Da får du i deg nok fiber til å holde magen i gang, samtidig som du frisker opp hverdagsfrokosten med frukt og grønt.

SLIK GJØR DU: Kjør gresk yoghurt, frossen skogsbærblanding, peanutsmør og avokado til en jevn og luftig smoothie. Skrell og del kiwi i halve skiver. Fordel smoothie i dype boller og dekorer med kiwiskiver, blåbær, gresskarkjerner og chiafrø. Server med en gang.

TIPS! Du kan også toppe med det du har av friske bær, frukt i biter, nøtter og frø fungerer godt. Tenk på en miks av konsistens og farge.

Varier oppskriftene etter hva du har i kjøleskapet ditt og hva du liker best. Husk å rydde etter deg!

 

POKE-
BOWL

Lunsj bidrar med på holde blodsukker, energi- og konsentrasjonsevnen oppe. Den burde være variert og energirik. Et smart alternativ er pokebowl. Da får du i deg både fisk og grønnsaker, og mange viktige næringsstoffer du trenger for å holde deg gående igjennom dagen.

SLIK GJØR DU: Skjær laks i terninger. Kok fullkornsris etter anvisning på pakken. Skjær mango og avokado i terninger, og vårløk i ringer. Bland sammen soyasays, sesamfrø og sriracha chilisaus, og vend inn lakseterningene. Ha ris i bollene og topp med mango, avokado og laks. Server gjerne med soyasaus ved siden av og majones blandet med noen dråper Sriracha saus på toppen.

TIPS! Velg gjerne soyasaus som inneholder mindre salt.

Varier oppskriftene etter hva du har i kjøleskapet ditt og hva du liker best. Husk å rydde etter deg!

BANAN-
LAPPER

Et mellommåltid er en god måte å gi kroppen påfyll for å kunne prestere gjennom hele dagen. Vil du ha noe veldig raskt er det alltid bra med frukt og grønt, men vil du ha en ekstra boost er det smart å gå fiberrikt, slik som ved bananpannekaker. Har du næringsrike mellommåltider gjennom dagen, er sjansen mindre for at du spiser mer enn du trenger ved neste måltid.

SLIK GJØR DU: Ha alle ingrediensene i en bolle, bruk en stavmikser til å mose sammen alt. Hvis du har en blender så bruker du den.
Stek små pannekaker i en stekepanne på medium varme. Du kan steke 3 pannekaker om gangen i en vanlig stekepanne. Bland peanutsmør og yoghurt og server med kokkosflak, nøtter, jordbær.

Varier oppskriftene etter hva du har i kjøleskapet ditt og hva du liker best. Husk å rydde etter deg!

KYLLING- WRAPS

En kveldssnack er en god mulighet til å kunne sette seg ned for å hvile og senke skuldrene etter en lang og hektisk dag. Et lite og sunt kveldsmåltid, som kyllingwraps, kan hjelpe deg med å finne roen og gi deg det lille ekstra som kan bidra til en god natts søvn.

SLIK GJØR DU: Gjør klar ingrediensene; del kyllingen i mindre biter og stek raskt i margarin. Skjær avokado i skiver, strimle mango og gulrot, og bland salsa og rømme til en dressing.

Smør wrapen med et tynt lag dressing. Legg på salatblader, kylling, avokado, mango og gulrot. Rull wrapen stramt sammen og pakk den inn i matpapir eller folie.

Varier oppskriftene etter hva du har i kjøleskapet ditt og hva du liker best. Husk å rydde etter deg!