TEMPERATUR-
SIGNAL
Når vi steker mat bruker vi fett i stekepannen for at den ikke skal brenne seg fast.
Men fettet har også flere funksjoner: Det blir dannet en stekeskorpe som gir god smak, og fettet kan forsterke smaken til råvarene.
Ulike typer fett oppfører seg forskjellig: Noe spruter mer enn annet, noe svir og noe gir fin farge på maten. Og det påvirker helsen din ulikt. Dessuten kan fettet hjelpe deg til å se hvor varm stekepannen er.
Nå skal du finne ut hva som skjer med ulikt fett når det stekes.

FALAFFEL

1stk løk
4 fedd hvitløk
2 ts spisskummen
2 ts koriander
0.5 ts chilipulver
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
2 ss hvetemel
4 ss flytende Melange
4 stk nanbrød eller tortillas
SLIK GJØR DU DET
2. Ha kikerter, løk, hvitløksfedd, spisskummen, koriander, chilipulver, salt, pepper og hvetemel i en kjøkkenmaskin og mos til du har en fin masse.
3. Form små boller av falaffelmassen, cirka 16 stykker.
4. Varm opp en stekepanne til middels sterk temperatur og ha i flytende Melange. Stek falaflene til de er gylne på alle sider.
5. Bland inn hvitløk, sennep og sitronsaft
TIPS
Server falaflene i nanbrød eller tortilla med salat, cherrytomater og yoghurt- dressing.
Vil du lage glutenfri falafel, kan du erstatte hvetemelet med kikertmel eller glutenfri lys melblanding.