TEMPERATUR-

SIGNAL

Når vi steker mat bruker vi fett i stekepannen for at den ikke skal brenne seg fast.

Men fettet har også flere funksjoner: Det blir dannet en stekeskorpe som gir god smak, og fettet kan forsterke smaken til råvarene.

Ulike typer fett oppfører seg forskjellig: Noe spruter mer enn annet, noe svir og noe gir fin farge på maten. Og det påvirker helsen din ulikt. Dessuten kan fettet hjelpe deg til å se hvor varm stekepannen er.

Nå skal du finne ut hva som skjer med ulikt fett når det stekes.

FALAFFEL

INGREDIENSER
2                   bokser hermetiske kikerter á 400 gram

1stk             løk

4 fedd         hvitløk

2 ts              spisskummen

2 ts              koriander

0.5 ts           chilipulver

0.5 ts           salt

0.5 ts           pepper

2 ss              hvetemel

4 ss              flytende Melange

4 stk            nanbrød eller tortillas

SLIK GJØR DU DET

1.   For å lage falafel starter du med å helle vannet av kikertene. Grovhakk løken og rens hvitløksfeddene.

2.   Ha kikerter, løk, hvitløksfedd, spisskummen, koriander, chilipulver, salt, pepper og hvetemel i en kjøkkenmaskin og mos til du har en fin masse.

3.   Form små boller av falaffelmassen, cirka 16 stykker.

4.     Varm opp en stekepanne til middels sterk temperatur og ha i flytende Melange. Stek falaflene til de er gylne på alle sider.

5.     Bland inn hvitløk, sennep og sitronsaft

TIPS

Server falaflene i nanbrød eller tortilla med salat, cherrytomater og yoghurt- dressing.

Vil du lage glutenfri falafel, kan du erstatte hvetemelet med kikertmel eller glutenfri lys melblanding.

Ønsker du å motta inspirasjon til aktiviteter i mat- og helse rett i innboksen din? Meld deg på nyhetsbrevet fra FeteFakta!