RETT BAKEFETT

Å bake er gøy! Men har du tenkt på at alle ingrediensene du bruker har en betydning for resultatet? Det gjelder også fettet du baker med. Matoljer, ulike typer margarin og smør er de vanligste typene fett vi bruker i matlaging. Hva du bruker påvirker hvordan tilberedningen går, hvilken konsistens og utseende maten får. Og ikke minst hvordan maten smaker!

De ulike typene fett har ulik konsistens, og det betyr mye for resultatet. Oljer er flytende, margarin kan være både flytende, mykt eller hardt, mens meierismør er hardt når det kommer fra kjøleskapet.

Nå skal du teste hvordan cookies blir med ulike typer fett.

ETT FETT COOKIES

INGREDIENSER

VELG ÉN FETTYPE:

A. 100 g        romtemperert Melange
B. 1.1 dl        flytende Melange
C. 0.9 dl        nøytral olje

1.5 dl             sukker

1 stk              stort egg

1 ts                vaniljesukker

1 ts                bakepulver

2.5 dl             hvetemel

2 dl                havregryn (små lettkokte)

50 g               kokesjokolade

50 g               mandler

SLIK GJØR DU DET

Steketemperatur 200°C – Steketid ca. 10 min.

1.     Pisk romtemperert Melange og sukker til smørkrem og pisk inn egget.

2.     Bland inn vaniljesukker, bakepulver og hvetemel til du får en jevn deig.

3.     Bland deretter inn havregryn og til slutt hakkede nøtter, rosiner eller hakket sjokolade.

4.     Rull små kuler av deigen og legg dem på stekeplater med bakepapir.

5.     Sørg for at det er litt mellomrom mellom hver av dem (oppskriften gir ca. 35 stykker).

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 min. Avkjøles på rist.

TIPS

Her kan du velge selv hva du vil ha i kjeksen. Vi har laget med sjokoladebiter, men makadamianøtter, hakkede mandler eller cashewnøtter er også kjempegodt.

Ønsker du å motta inspirasjon til aktiviteter i mat- og helse rett i innboksen din? Meld deg på nyhetsbrevet fra FeteFakta!